Istoria agriculturii a început acum aproximativ 10000 de ani, în Era Neolitică, în partea de Vest a Asiei. Primele culturi au fost semănate folosind unelte din metal primitive inventate spre sfârșitul erei.
Se consideră că irigațiile au fost inventate în Egipt în urmă cu aproximativ 6000 de ani î.Hr. Celelalte civilizații de pe glob au adoptat alte metode de agricultură, în principal folosirea uneltelor agricole, începând cu Era Bronzului. Treptat, domesticirea animalelor a devenit tot mai importantă pentru civilizații. Mai târziu, conceptul de rotație a culturilor și utilizarea plugului tras au fost adoptate iar munca pe câmp a fost mult mai eficientă după aceea.
Câteva invenții noi au fost introduse în industria agragră, precum motorul cu aburi, și acestea au reușit să revoluționeze modul în care se practică munca pe câmp. O perioadă deosebit de importantă pentru agricultură a fost perioada Revoluției Agrare din Anglia care a avut loc între secolele XVII și XIX. Multe noi tehnici de cultivare și noi rotații de culturi au fost create în această perioadă, productivitatea crescând considerabil. Începutul acestei era a fost marcat de semănătoarea trasă de cai creată de Jethro Tull. Treierătoarele au înlocuit zdrobirea grânelor manual după ce Andre Meikle a inventat prima treierătoare în 1719, iar utilajele pe roți au înlocuit secerișul manual. Înainte de această perioadă se foloseau doar pluguri și seceri. Treptat, uneltele manuale făcute de fierari au fost înlocuite de noile utilaje care au apărut în această perioadă. Majoritatea acestor utilaje erau fabricate în ateliere mici. Aptitudinile lor au fost cruciale deoarece ei au înlocuit lemnul utilizat la fabricarea echipamentelor agricole cu metal. Un astfel de exemplu este John Deere care și-a fabricat propriul model de pluguri în 1840. Hiram Moore a brevetat prima combină din lume în 1835 în timp ce australianul John Ridley a creat curățătorul de usturoi.
Secerătorile trase de cai au fost următoarea invenție majoră, după cum se înțelege, acestea erau mult mai eficiente decât coasele folosite până atunci. Scoțianul Patrick Bell a creat prima secerătoare în 1826. McCormick a început să fabrice secerătoare în anii 1840 în H. Moore, SUA. Utilajul patentat de J. Hascall avea un design care avea să devină standard pentru combinele clasice. În jurul aceleiași perioade, combinele au început să devină populare, iar Case Corporation (cunoscută atunci ca Racine Threshing Machine Works) a început să producă astfel de utilaje în 1842.
Plugul cu motor pe aburi a fost creat la mijlocul secolului XIX. Aceleași motoare puteau fi folosite la mori, batoze și pompe. Ransomes și Sims & Jefferies s-au numărat printre producătorii de astfel de motoare.
Mann’s Patent Steam Cart and Wagon Company șiRichard Garrett & Sons s-au numărat printre primii producători de tractoare pe aburi folosite pentru arat însă caii încă erau foarte folosiți la finele secolului XIX. În 1896, Charles Hart și Charles Parr scos pe piață primul tractor echipat cu motor cu combustie internă.
Pe scurt, operațiunile specifice domeniului, precum culesul porumbului și munca în hambar, au început să se mecanizeze treptat, iar în 1890, un total de șase companii fabricrau combine în SUA.
Începutul secolului XX a fost marcat de înființarea unei piețe de utilaje agricole. Multe invenții noi au contribuit la dezvoltarea rapidă a acestui sector, printre aceste invenții menționăm motoarele pe benzină și motoarele diesel. Perioada anilor ‘20-30 a fost perioada în care multe dintre marile companii pe care le știm azi, câteva exemple fiind John Deere, Case și McCormic, și-au extins aria de operațiuni și au creat noi tehnologii în domeniu. În această perioadă, anvelope din cauciu și sisteme hidraulice au fost folosite la fabricarea de tractoare și alte utilaje pentru prima dată în istorie. Motoarele diesel au început să fie folosite la combine, acestea permițându-le să fie mai ușoare și mai eficiente decât predecesoarele care foloseu motoare cu aburi.
Industria utilajelor agricole a trecut prinstr-o perioadă de prosperitate la mijlocul secolului XX, mai ales după perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Anii ‘60-70 au fost perioada în care producătorii de utilaje agricole au început să își vândă și să își fabrice produsele în țările din întreaga lume. Drept urmare a utilizării numeroaselor utilaje, orizontul economic a din majoritatea țărilor s-a schimbat drastic odată ce sectorul agrar s-a dezvoltat.
În cele din urmă, sectorul agrar dispunea de numeroase tipuri de utilaje și soluții implementate în operațiunile specifice. Mașinării precum camioane și avioane au început să se folosească pentru diferite operațiuni agrare. Pompele, generatoarele și semănătoarele sunt doar o parte mică din echipamentul folosit pentru agricultură. Harry Fergusson este cel care a creat carligul în trei puncte, o invenție revoluționară implementată mai târziu de Henry Ford.
Pe lângă utilaje, în agricultură se folosesc numeroase tehnologii digitale pentru a eficientiza procedurile și pentru a mări productivitarea. Deja utilajele folosesc sisteme de motorizare și sisteme GPS și unele dintre aceste utilaje pot acționa autonom.
Puteți vedea fiecare tip de utilaj agricol din zilele noastre în listele de pe Sales Machinery.