keyboard_arrow_right Adaugă Ofertă
keyboard_arrow_right Conectare
keyboard_arrow_right Inregistrează-te
keyboard_arrow_right Acasă
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Căutare
keyboard_arrow_right A cumpara
keyboard_arrow_right Vinde
keyboard_arrow_right

Cum s-a dezvoltat Case în decursul a 170 de ani.

Title picture

Fondatorul preimei companii – Racine Threshing Machine Works, a fost un om pe nume Jerome Increase Case. Fabrica din Wisconsin a fost deschisă în 1842. Cinci mai târziu, Cyrus McCormick și-a deschis propria afacere numită McCormick Harvesting Machine Company. A devenit International Havester în 1902. În următorii ani, cele două companii au evoluat. Case a reușit să creeze un sistem de separare a boabelor, iar McCormick a îmbunătățit design-ul secerătorii.

Perioada de început

Case a adus o invoație industrie în 1869 când a dezvăluit tractorul cu aburi, a fost rezultatul a câțiva ani de cercetări. Cu toate acestea, motorul era doar o sursă de putere pentru celelalte utilaje și nu o sursă de locomoție. 

Câțiva ani mai târziu, fabrica lui McCormick fost și ea mistuită în marele foc din Chicago. Case a intervenit și a oferit încheierea unui parteneriat. După doar cinci ani mai târziu, compania a fabricat primul lor tractor cu sursă de locomoție, însă tot se baza pe cai – caii aveau rolul de a ajuta tractorul să vireze. 

Un pas foarte important pentru Case a fost lansarea primului lor tractor pe benzină în 1892, însă piața nu era foarte receptivă la utilaje care nu erau pe bază de aburi. Drept urmare, tractorul pe benzină a putut fi lansat pe piață abia după 19 ani.  

Modelele care au definit viitorul companiei

International Harvester a lansat în 1910 un tractor imens denumit Case Titan și a fost un deschizător de drum pentru producția tractoarelor de tonaj mare. 

Madelul Case Farmall – un tractor mic foarte bine gândit echipat cu numeroase ustensile pentru secerat, plantat și arat, a fost lansat în 1923. Treisprezece ani mai târziu, International Harvester a început să folosească culoarea roșie emblematică pe toate produsele lor. Compania a reproiectat modelul Case Farmall în 1939 oferind acum trei modele diferite în funcție de dimensiune.

Primul culegător de bumbac a fost creat în 1943 și a supraviețuit până în zilele noastre – la ora actuală se află în muzeul Smithsonian. 15 ani mai târziu, familia Steiger a creatun tractor care avea mai multă putere decât tractoarele obișnuite, acesta a intrat în producție în 1963.

Combina Case Axial Flow a fost un model revoluționar deoarece era o îmbunătățire a tuturor aspectelor unei combini. Tractoarele cu tracțiune integrală și tractoarele articulate au intrat în producție la începutul anilor 80. Inginerii au ales să mute cabina în spate pentru aceste modele. Gama de modele a inclus modelul 4994 echipat cu un motor V8 turbo de 400CP.   

Fuziunea

Case IH a fost înființată după ce Case și International Harvester au fuzionat devenind al doilea cel mai mare producător de utilaje agricole din lume. Steiger a fost achiziționată în 1987 și curând după aceea, primul model creat după fuziunea Case și International Harvester – Case Magnum – a fost lansat. În 1989, Case Maxxus a fost adăugat pe lista de produse oferită – a fost un utilaj puternic, dar și economic care a fost inegalat la fiabilitate și agilitate. 

Case IH a sărbătorit 150 de activitate în 1992. În următorii ani au început să dezvolte sistemul de monitorizare Advanced Farming Systems (ASF a fost lansat în 1995) și mai apoi, compania a început să fabrice stropitori. Tot în 1995, secerătoare de sfeclă de zahăr Case Austoft a fost lansată pe piață și a fost o inovație majoră pentru industrie. A ușurat recoltarea a sfeclei de zahăr și a fost un succes major pentru Case IH.

În 1996 au lansat pe tractorul Case Quadtrac dotat cu un motor de 360CP. Tractorul era echipat cu patru șenile, de unde i-a venit și numele. Acesta avea aderență mult mai mare decât celelalte modele de tractoare. Seria Case MX Magnum a fost nominalizată ca fiind cel mai bun produs de revista Business Week în 1998, a fost darul perfect pentru aniversarea a 10 de activitate a companiei Case IH.  

Noua tehnologie

Modele Farmall au reintrat pe piață în 2003 cu modele D Case și Case DX. Trei ani mai târziu, compania a adus o altă inovare pe piață. Case Module Express 625 a fost un culegător de bumbac cu un design care permitea utilajului să compartimenteze bumbacul în timp ce îl recolta. În 2009, Case IH a lansat și modele de tractoare cu cutie automată folosind tehnologia CVT. Tehnologia SCR (Selective Catalytic Reduction) a fost introdusă în 2010. Noile tractoare Case Magnum erau echipate cu catalizatoare SCR care reduceau noxele și îmbunătățeau atât performanța utilajului cât și consumul. Modelele Farmall au celebrat 90 de ani existență în anul 2013.

Numeroase tractoare Case au fost premiate Tractor of the Year dealungul anilor. La ora actuală, compania are o gamă largă de utilaje agricole printre care se numără semănătoare, culegătoare de bumbac, secerători, semănători, pluguri, combine, prese de baloți, încărcătoare, buldoexcavatoare și trafuri. 

Pentru a afla mai multe, accesați: https://www.caseih.com/northamerica/en-us/home.

 

 

 

 arrow_back_iosÎnapoi

Anunțuri legate de articol Vezi Toate

CASE QUADTRAC STX440 Bulgaria
CASE QUADTRAC STX440

2001
Diesel
7 211 M.H.

Europe, Bulgaria

63 452 EUR Fără Tva
CASE PUMA 140 Bulgaria
CASE PUMA 140

2008
Diesel
6 587 M.H.

Europe, Bulgaria

36 762 EUR Fără Tva
CASE MAGNUM 310 Bulgaria
CASE MAGNUM 310

2009
Diesel
4 620 M.H.

Europe, Bulgaria

56 243 EUR Fără Tva
CASE IH CVX1135 Netherlands
CASE IH CVX1135

2005
Diesel

Europe, Netherlands

Sunați pentru A Afla Pretul