keyboard_arrow_right Adaugă Ofertă
keyboard_arrow_right Conectare
keyboard_arrow_right Inregistrează-te
keyboard_arrow_right Acasă
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Căutare
keyboard_arrow_right Vinde

Cum a vândut Massey Ferguson mai multe tractoare decât competiția

Title picture

Povestea companiei Massey Ferguson a început într-un amărât de șopron din Ontario! Daniel Massey s-a hotorât să fabrice ustensile agricole în 1847. A fost foarte iscusit și astfel compani-a s-a dezvoltat rapid. Secerătoarea cu ghiare a fost o invoație semnificativă pentru industrie. Massey s-a axat pe fabricarea uneltelor pentru recoltă, prioritatea sa a fost calitatea și datorită acesteia, uneltele au fost expuse la expoziția Paris Industria Exhibition din 1867.

Ascensiunea

Massey și-au unit forțele cu celelălat producător canadian de echipamente agricole important în 1891, așa a luat naștere Massey-Harris Limited. Dezvoltarea companiei le-a permis să creeze o inovare revoluționară – cuplajul în trei puncte, creat în 1926. Acest tip de clupaj se folosește la fabricarea tuturor tipurilor de tractor din lume. Primul tractor Massey-Harris a fost fabricat patru ani mai târziu. Prima combină cu locomoție proprie a companiei a fost fabricată în 1938 – a fost proiectată și asamblată de inginerii companiei. 

Compania a fost de mare ajutor guvernului pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial fabricând tancuri, aripi pentru bombardiere, suporturi pentru mitraliere precum și caroserii pentru ambulanțe și mașini blindate. După terminarea războiului, compania a deschis o nouă fabrică în Anglia, la Coventry, fiind cea mai mare fabrică de tractoare din lume la acea dată.    

Cea mai importantă fuziune

În 1953, Massey-Harris și compania Ferguson au fuzionat iar noua companie rezultată a fost redenumită Massey-Ferguson cinci ani mai târziu.

Cele mai importante achiziții ale companiei au avut loc în 1959, aceste achiziții au fost companiile Perkins și Landini. Perkins a fost vândută companiei Caterpillar aproape 30 de ani mai târziu.

Compania a lansat un model de tractor cu tracțiune integrală în 1969 fiind printre primele astfel de tractoare din lume și a venit echipat cu un motor diesel V8.

Primul tractor compact fabricat de Massey-Ferguson a fost lansat la finele anilor 70, tot în aceeași perioadă cuplajul în trei puncte a fost reproiectat și acum era electronic. Până la acea vreme, compania achiziționare compania de tractoare Eicher – un producător german de tractoare mici. Contractul a fost semnat în 1973. În anul următor, compania a achiziționat Hanomag însă s-a dovedit a fi o investiție proastă, Massey-Ferguson având pierderi de un sfert de miliar de dolari în doar cinci ani. În cele din urmă, compania a fost nevoită să vândă Hanomag.

Modelul de combină fabricat de companie a fost selectat de Institutul Producătorilor de Echipamente ca fiind în top 100 a celor mai importante contribuții aduse industriei agrare. 

Avantajul tehnologic

Un pas important pentru companie a fost sistemele Datatronic Massey și Massey Autotronic Systems lansate în 1987, aceste sisteme au adus un avantaj tehnologic companiei. Aceste sisteme erau incorporate exclusiv produselor Massey-Ferguson iar scopul acestoir sisteme era de a îmbunătăți manevrabilitatea tractoarelor. Toate combinele fabricate de companie au fost echipate cu sistem de poziționare GPS cinci ani mai târziu, acest sistem a transformat ideea de a calcula productivitatea solului într-o realitate.

Compania adoptat folosirea tehnologiei CVT (Constantly Variable Transmission) patru ani mai târziu și și-ai creat propria variantă a acestui tip de transmisie – Massey Dyna-6. Succesorul aceștia, Massey Dyna CT, se fabrică chiar și în zilele noastre și este una dintre cele mai avansate transmisii din lume.

Combina rotativă a fost lansată pe piață în 1997 și a devenit un simbol pentru fiabilitate și performanță. Designul și aptitudinile utilajului nu au fost influențate de urcușurile și coborâșurile economice pe care compania Massey Ferguson le-a avut între anii 80-90. De fapt, unele dintre cele mai reușite modele, precum Massey-Ferguson 6100 și 8100, au fost introduse pe piață în mijlocul anilor 90.

Hesston și Massey Ferguson au încheiat un parteneriat care în 2006 a dus la crearea unei noi serii de utilaje pentru fân. Patru ani mai târziu, au lansat combina cu bară de tăiere flexibilă pentru prima dată în istorie. Combinând presa de balotare cu siloz RB și modelul Massey-Ferguson 9250 DynaFlex, compania a creat un utilaj ideal pentru recoltarea cerealelor. Și modelul Massey Ferguson WR9900 a fost un succes pe piață. Chiar și noua serie de secerători Massey RazorEdge a adus o inovație semnificativă industriei. 

Massey Ferguson se poate mândri cu faptul că nimeni nu produce mai multe tractoare decât aceștia, În ziua de azi, compania oferă o gama largă de produse, începând cu tractoare de varii dimensiuni în funcție de utilizare și continuând cu prese de balotare, combine, secerători pologitoare, bazine de colectare, greble, semănătoare, încărcătoare și multe alte tipuri de utilaje agricole.

Pentru a afla mai multe, accesați: http://www.masseyferguson.us.

 

 

 

 

 arrow_back_iosÎnapoi

Anunțuri legate de articol Vezi Toate

MASSEY FERGUSON 7626 DYNA-6 Italy
MASSEY FERGUSON 7626 DYNA-6

2014
Diesel
2 595 M.H.

Europe, Italy

23 500 EUR Fără Tva
MASSEY FERGUSON 3095 Italy
MASSEY FERGUSON 3095

1992
Diesel
9 300 M.H.

Europe, Italy

10 500 EUR Fără Tva
MASSEY FERGUSON 9240 Bulgaria
MASSEY FERGUSON 9240

1998
Diesel

Europe, Bulgaria

20 912 EUR Fără Tva
MASSEY FERGUSON 6290 Bulgaria
MASSEY FERGUSON 6290

2002
Diesel
7 976 M.H.

Europe, Bulgaria

31 394 EUR Fără Tva